[b]Ciężki tydzień? Zwolnij w sobotę. Perłowa Pijalnia Piwa zaprasza na śniadanie. W najbliższy weekend, tj. 19 marca odbędzie się pierwsze wyjątkowe śniadanie w Perłowej Pijalni Piwa we współpracy z Convivium Lubelskie Slow Food Polska. [/b]
Perłowa Pijalnia Piwa razem z członkami lubelskiego oddziału Slow Food zaprasza do wspólnego celebrowania najważniejszego posiłku dnia. Spotkanie śniadaniowe pod nazwą:[b] „Świnia puławska na talerzu”[/b] odbędzie się [b]19 marca o godz. 11 w Perłowej Pijalni Piwa przy ul. Bernardyńskiej 15a w Lublinie.[/b]
Perłowej od początku swojego istnienia szerzy w Lublinie ideę [b]Slow Food[/b], propozycja sobotniego śniadania to kolejna inicjatywa. Szef Kuchni Przemysław Kaproń wraz z zaproszonymi szefami kuchni z lubelskich restauracji przygotuje dla Was specjalnie na tą okazję menu, w którym pozycją obowiązkową będzie wieprzowina rasy puławskiej, jaja od kur z wolnego wybiegu, zapomniane polskie warzywa jak brukiew, biała rzodkiew, kasza janowska, oleje lniane i konopne oraz własnego wypieku pieczywo.
[i]- Chcemy dzielić się tym, co najlepsze na Lubelszczyźnie i dobrze rozpocząć sobotni dzień, zapraszamy w sobotę do Perłowej, aby rozkoszować się wspólnie spędzonym czasem i doborowym towarzystwem![/i] – mówi Grzegorz Tomczyk Manager Perłowej Pijalni Piwa.
Cena śniadania wraz z sokiem/kawą/lemoniadą – 18 zł. Z uwagi na ograniczoną ilość miejsc rezerwację przyjmujemy pod numerem telefonu: 667 994 487 do godziny 18:00 w czwartek 17 marca.