[b]Mieszkańcy Lublina, którzy lubią kulinarne podróże będą mieli niebywałą okazję przeniesienia się jednego dnia na co najmniej 3 kontynenty. W najbliższą niedzielę pod centrum handlowym Atrium odbędzie się zlot food tracków, które serwować będą szeroki wachlarz przysmaków z różnych stron świata. [/b]
24 kwietnia (niedziela) centrum handlowe Atrium stanie się kulinarnym centrum Lublina. Na parkingu przed obiektem odbędzie się niecodzienny piknik, którego główną atrakcją będzie zlot food tracków – samochodów przystosowanych do przygotowywania i wydawania posiłków.
Każdy z samochodów serwuje oryginalne potrawy: od amerykańskich tradycyjnych burgerów, poprzez francuskie crepes i włoskie makarony, aż po tybetańskie pierożki. Oferta zaspokoi najwybredniejsze gusta miłośników jedzenia.
Strefę food tracków organizuje organizacja „Futraki”, która współpracuje z prawdziwymi pasjonatami kulinariów – miłośnikami poszczególnych regionów świata.
Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne: przystawki, dania główne oraz desery i kawa.
Jedną z atrakcji eventu będzie [b]piknik rowerowy[/b] współorganizowany z policją, a także [b]animacje dla najmłodszych lublinian[/b].
[b]Na liście food tracków, które będą karmić gości CH Atrium są: [/b]
• Burgers on the road – burgery
• Burger na Kolkach – burger
• Don cesar – tex mex
• Flammaster – alzackie podpłomyki
• Francuska robota – francuskie crepes
• Makaroniarze – makarony
• Mała Belgia – frytki belgijskie
• Mam cię zjem cię – hot dogi
• Momo smak – pierożki tybetańskie
• Pan baton – smażone batony i lody molekularne
#1C
#2C
#3C
#4C
#5C
#6C