Dla mieszkańców Lublina nadarza się kolejna okazja bliskiego spotkania z kuchniami świata. Kwietniowy zlot foodtracków spotkał się z ich olbrzymim zainteresowaniem, dlatego już 3 i 4 września pod centrum handlowym Atrium odbędzie się kolejny kulinarny event. To szansa na spotkanie z nowymi smakami, które serwowane będą z aż 15 foodtracków!
3 i 4 września (sobota i niedziela) centrum handlowe Atrium znów stanie się kulinarnym centrum Lublina. Na parkingu przed obiektem odbędzie się piknik, którego główną atrakcją będzie zlot food tracków – samochodów przystosowanych do przygotowywania i wydawania posiłków.
Każdy z samochodów serwuje oryginalne potraw: od amerykańskich tradycyjnych burgerów, poprzez meksykańskie specjały, aż po niemieckie wursty… Oferta zaspokoi najwybredniejsze gusta miłośników jedzenia.
Strefę foof tracków organizuje organizacja „Futraki”, która współpracuje z prawdziwymi pasjonatami kulinariów – miłośnikami poszczególnych regionów świata.
Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne: przystawki, dania główne oraz desery i kawa.
Czas trwania eventu: 3 września, godz. 10.00 – 4 września, godz. 20.00.
Na liście food tracków, które będą karmić gości CH Atrium są:
1.Bart Burger Food Truck – kozackie burgery!
2. Don César – Lokalny meksyk!
3. Bike Cafe – Lokalna Kawa!
4. Nice To Eat You – Bostońskie sandwiche!
5. Street Szef – Burgery prosto z Lublina!
6. Zkuryczyzbyka Food Truck – Kozackie burgery z wołowiną lub z kurczakiem!
7. Jadłobus – Pulled Pork, golonka, poliki wołowe!
8. Pizza Truck – włoska pizza z pieca opalanego drewnem!
9. Pan Baton – smażone batony i lody molekularne!
10. Odjazdowe Smaki – własnej roboty gofry!
11. Krucjata Smakiem – kugiel i pieczone pierogi!
12. Zjedz mnie – pankejki i naleśniki!
13. Berliner House – Niemieckie wursty i belgijskie fryty!
14. Real Greek – prawdziwa grecka kuchnia!
15. Eat on the Street tex-mex!