Jubileuszowa edycja Restaurant Week
OKAZJA DO ŚWIĘTOWANIA w Lublinie już od 20 października!
W dniach 20 – 31 października odbędzie się dziesiąta, jubileuszowa edycja festiwalu Restaurant Week. Hasło tej edycji Festiwalu to „Okazja do świętowania”. Szefowie kuchni ponad 400 najlepszych Restauracji w kraju zaproszą do stołu mieszkańców ponad 30 polskich miast. Lublin Restaurant Week odbędzie się po raz czwarty – w jubileuszowej edycji Festiwalu wezmą udział 23 starannie wybrane, najlepsze Restauracje w Lublinie.
Festiwal najlepszych Restauracji powraca w jubileuszowym wydaniu. Najbliższa edycja Restaurant Week dedykowana jest kulturze świętowania – celebrowania każdej, ważnej okazji przy restauracyjnym stole z bliskimi, znajomymi, czy współpracownikami. Kultura wspólnych wyjść do restauracji rozwija się w Polsce bardzo dynamicznie – w ciągu ostatnich 10 lat liczba kelnerskich Restauracji w Polsce wzrosła dwukrotnie, a rynek gastronomii niemalże się podwoił. Szybko spada także odsetek Polaków, którzy w ogóle nie jadają na mieście – dzisiaj wynosi już tylko 36% (GUS).
Festiwal Restaurant Week jest cyklicznym ogólnopolskim wydarzeniem, prezentującym najlepsze polskie Restauracje. „Przygotowanie do kolejnej edycji Restaurant Week to za każdym razem duże wyzwanie ze względu na chęć dotarcia do nowych Gości. Często menu testowane jest przez nich w kilku Restauracjach. Ponieważ cena menu festiwalowego to wszędzie 49 zł, w porównaniach rozstrzygają jakość serwowanych dań oraz serwis.” – mówi Agnieszka Przytuła, właścicielka restauracji Alan Hugs, Dymiona Gęś, Le Monde, Arte del Gusto oraz Kardamon w Lublinie. I dodaje: „Taka świadomość motywuje, dlatego Alan Hugs, Dymiona Gęś, Le Monde oraz Arte del Gusto proponują podczas festiwalu to, co najlepsze, by zaskakiwać festiwalowych Gości. W tej edycji Festiwalu po raz pierwszy weźmie udział restauracja Dymiona Gęś, której menu jest oparte o wyjątkowe produkty regionalne, ze szczególnym wyróżnieniem gęsiny.”
W ciągu zaledwie dwóch i pół roku z weekendowego wydarzenia w stolicy Restaurant Week stał się największym kulinarnym wydarzeniem w kraju, w którym wzięło udział już ponad ćwierć miliona Gości, w ponad 30 miastach. W tej edycji Festiwalu na Restaurant Week można się wybrać w: Białymstoku, Krakowie, Lublinie, Łodzi, Poznaniu, Rzeszowie, Słupsku, Ustce, Szczecinie, Toruniu, Trójmieście, Wrocławiu, Warszawie, na Śląsku oraz na Warmii i Mazurach. W tej edycji Festiwalu w każdej Restauracji uczestniczącej, na Gości będzie czekać też kieliszek aperitifu.
**********************************************************************************Rezerwacje na jesienną edycję festiwalu będą dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl, w festiwalowej cenie 49 zł.
Świętujmy razem! Do zobaczenia przy stole!
Daty Festiwalu: 20 – 31 października
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Lokalizacje: Warszawa, Kraków, Wrocław, Rzeszów, Kielce, Łódź, Poznań, Bydgoszcz, Białystok, Lublin, Słupsk, Ustka, Szczecin, Trójmiasto, Silesia, Warmia i Mazury
Sponsor wydarzenia: Martini
Woda festiwalowa: Kropla Delice