OGÓLNOPOLSKI WIOSENNY FESTIWAL NAJLEPSZYCH RESTAURACJI RESTAURANT WEEK już od 21 do 30 kwietnia! 4
Wiosenna edycja FESTIWALU NAJLEPSZYCH RESTAURACJI dedykowana jest doznaniom i emocjom towarzyszącym wspólnemu spędzaniu czasu przy stole. Ponad 350 Restauracji w 25 miastach zaserwuje Gościom trzydaniowe, wyjątkowe doświadczenie w festiwalowej cenie 39 zł. To wszystko już w ostatnim tygodniu kwietnia – w całej Polsce!
POLACY KOCHAJĄ JEŚĆ POZA DOMEM!
W ostatnich latach Polacy pokochali restauracje. Popularność jedzenia poza domem wciąż rośnie. Coraz częściej wychodzimy wspólnie coś przekąsić, coraz wyżej cenimy dobry produkt, coraz więcej potrafimy wydać na dania z karty – mówi Paweł Światczyński, pomysłodawca Festiwalu Restaurant Week. Przyciąga nas jakość i kreatywność kuchni, wystrój oraz atmosfera. Lubimy spędzać czas przy wspólnym stole. Wizyta w restauracji to już nie tylko posiłek, to emocjonalne doświadczenie, które rozbudza nasze zmysły. Szefowie kuchni i restauratorzy świadomie te emocje projektują, a goście coraz bardziej potrafią to docenić – dodaje Światczyński.
EMOCJE NA TALERZACH.
Nadchodząca, wiosenna edycja Festiwalu jest dedykowana restauracyjnym emocjom. Według badań żółte produkty uwalniają znaczne ilości hormonów szczęścia, ponieważ jasne kolory kojarzymy z radością. Czerwień na talerzach – utożsamiana z pikanterią – budzi żywioły. Dania wywołują w nas skojarzenia – leniwe pierogi mają smak dzieciństwa, pizza przywołuje skojarzenie włoskich wakacji. Jemy w nagrodę. Podjadamy w stresie. To naturalny element naszej codzienności. FESTIWAL, KTÓRY
ŁĄCZY LUDZI PRZY STOLE.
Aby wywołać odpowiednie emocje na talerzach i podarować Gościom zmysłowe doświadczenie, Szefowie Kuchni w całej Polsce przygotują specjalne, trzydaniowe menu degustacyjne: przystawkę, danie główne i deser – w festiwalowej cenie 39 zł. Tę prostą formułę pokochali Polacy, którzy tłumnie ruszyli do restauracji w ostatnich latach. Kwietniowa edycja Festiwalu znów zapowiada się rekordowo. Weźmie w niej udział ponad 350 najlepszych Restauracji polskich miast (w tym po raz pierwszy ze Słupska i Rzeszowa). Frekwencja przekroczyć może nawet 100 000 Gości.
W ramach Festiwalu odbędzie się także szereg wydarzeń dedykowanych kulturze stołu, smakom, aromatom, emocjom i towarzyskości, która sprawia że wspólnie cieszymy się restauracyjnym doświadczeniem. Spodziewać możemy się m.in. kulinarnych warsztatów, wykładów czy degustacji.
Wszystkie szczegóły dostępne będą na początku kwietnia na stronie internetowej Festiwalu: www.restaurantweek.pl.
Od 13 marca pojawią się wcześniejsze rezerwacje, które otwierają możliwości wyboru wymarzonego stolika. Te najpopularniejsze znikają zazwyczaj w ciągu zaledwie kilku godzin!
Warto założyć Konto Gościa, które gwarantuje pierwszeństwo wyboru miejsc, udział w konkursach i dostęp do wszelkich aktualności. RSVP: www.restaurantweek.pl | Czas: 21 – 30 kwietnia | Miejsce: 14 regionów, 25 miast Trzydaniowe doświadczenie restauracyjne w festiwalowej cenie 39 zł! Do zobaczenia przy stole!