Podczas spotkania porozmawiamy na temat tego, co dzikiego można zbierać i jeść w czasie wakacji. Nasze rodzime zioła i chwasty nie ustępują smakiem, aromatem czy właściwościami leczniczymi tym roślinom, które pochodzą z cieplejszych regionów świata. Dlatego warto się dowiedzieć, gdzie je zbierać, jak przechowywać oraz jak przyrządzić w kuchni.
Sprawdzimy gdzie i kiedy zbierać kwiaty na syrop oraz dowiemy się jak suszyć i przechowywać prawidłowo zioła. Spróbujemy sezonowych chwastów z pól, łąk i lasów. Podotykamy konkretnych roślin, posmakujemy ich i dowiemy się jak je wykorzystać w czasie choroby lub podczas przygotowywania obiadu.
Prowadzenie: Sebastian Kulis, autor strony www.roslinneporady.pl
Kiedy: 19 czerwca 2016, godz. 11.00
Gdzie: ul. Bernardyńska 11, Lublin
Warsztat skierowany do osób dorosłych. Liczba miejsc ograniczona. Udział bezpłatny
Zapisy: od 13 czerwca pod adresem lubdesignzapisy@gmail.com
(Wykorzystano materiały organizatora).