Zielarka na warsztacie. Seminarium z Edytą Szast

Data dodania: 31 sierpień 2016

Zioła są na topie. Po raz pierwszy na Europejskim Festiwalu Smaku – warsztaty zielarskie. Poprowadzi je Edyta Szast z Irlandii. Będzie aromatycznie i zdrowo. – Niech pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem – mówi Edyta. Warsztaty będą odbywać się w Trybunalska Caffe na Starym Mieście w Lublinie.

 

"EFS2016_1150x235_02"

 

Od dziecka nauczona gotować i jeść zdrowo, nauczyła się szanować naturalne produkty i maksymalnie je wykorzystywać – zanim to stało się modne. – Uwielbiam karmić ludzi! Cieszy mnie ich wdzięczność za to, że dostali coś dobrego do jedzenia i za to, że umożliwiam im celebrowanie posiłku. Uwielbiam atmosferę relaksu i euforii przy stole po posiłku oraz ekscytację przed. Całą moją wiedzą i umiejętnościami chętnie dzielę się z przyjaciolmi, znajomymi i osobami, które szkolę. Obecnie prowadzę szkolenia indywidualne i grupowe w Dublinie, gdzie mieszkam – mówi Edyta. Zależy mi na bezpośrednim kontakcie z człowiekiem, którego znam z imienia.

Moje serce należy do ludzi,
Moje ciało należy do do ziemi,
Moja dusza należy do kuchni,
Moje życie należy do mnie,
A mój umysł jest wolny!

W świecie nastawionym na ilość ja propaguję jakość, w świecie nastawionym na pośpiech ja zwalniam. Mówią, że cierpliwy ugotuje kamień. Cieszy mnie, kiedy moi kursanci dokonują takich ,,niemożliwych” rzeczy w swoich kuchniach – dodaje Edyta.

Nic dodać nic ująć. Szanowne Panie, Szanowni Panowie – wkrótce informacja o zapisach na zajęcia z Edytą.

designed by net-line.pl